Publicat în revista nr. 115 – Aprilie 2017
Reporter: Academia de Studii Economice din Bucureşti este una dintre cele mai prestigioase universităţi locale unde au studiat o parte dintre actualii executivi şi manageri cunoscuţi din România. Sunteţi rectorul unei universităţi de tip european şi pornind de la cele arătate mai sus şi cunoscând faptul că aparţineţi categoriei managerilor de top educaţional care încurajează angajarea de contracte privind cercetarea, cu mediul de afaceri şi cu administraţia publică, ce ne puteţi spune în acest sens privind proiectele de viitor ale dumneavoastră şi ale echipei pe care o conduceţi?
Prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR: Cele mai importante provocări pentru actuala conducere a ASE sunt următoarele: să identificăm cele mai bune politici şi strategii prin care să ne menţinem pe prima poziţie pe plan naţional în rândul universităţilor care pregătesc tinerii pentru domeniile economie şi administraţie publică; să reuşim să ne asigurăm o recunoaştere mai amplă pe plan internaţional şi să ne consolidăm poziţia de pol integrator între reprezentanţii mediului de afaceri şi instituţiile statului.
Referitor la primele două provocări, în urma evaluărilor efectuate de către QS World University Rankings 2017, ASE s-a calificat, pentru prima dată, în grupul de universităţi situate în top 301-350 pentru subdomeniul Economie şi Econometrie, fiind, totodată, pe prima poziţie în România pentru acest subdomeniu. Conform aceluiaşi clasament, ASE se află pe prima poziţie în România pentru subdomeniile Business şi Management şi Politici sociale şi Administraţie.
În ce priveşte ultima provocare, este foarte important ca ASE să identifice, împreună cu organizaţiile economice, problemele cu care se confruntă economia ţării noastre (şi nu numai) şi să fundamenteze ştiinţific soluţii pentru rezolvarea acestora.
În calitate de universitate responsabilă faţă de absolvenţii sai, ASE are obligaţia de a monitoriza inserţia pe piaţa muncii a acestora, iar ca un obiectiv important, în acest sens, ne propunem ca peste 70% din absolvenţi să-şi găsească locuri de muncă bine plătite în primele şase luni de la finalizarea cursurilor…
Pentru a viziualiza interviul integral, vă rugăm să vă ABONAȚI!